Tietoja väärien mielipiteiden tuottajasta

Idea tämän blogin aloittamiseen on syntynyt pikku hiljaa viime parin vuoden aikana. Katalysaattorina on toiminut Suomessa julkisessa keskustelussa ja politiikassa vallitseva kaksinaismoralismi: Kokemukseni mukaan on olemassa ”oikeita” ja ”vääriä” mielipiteitä. ”Oikeat” mielipiteet saavat paljon palstatilaa ja niitä viljellään poliittisissa puheissa solkenaan vaikka argumentit mielipiteiden takana olisivat kuinka hatarat. ”Väärän” mielipiteen esittäminen johtaa taas parhaimmillaan oikeuteen vaikka mielipide olisi hyvin argumentoitu.

Koen, että minulla on sattumalta paljon ”vääriä” mielipiteitä joita haluan jakaa ja joiden totuudenmukaisuudesta haluan keskustella muiden kanssa. Tosin olen nähnyt, miten Schubakit, Halla-ahot, Räsäset yms. ”vääriä” mielipiteitä omaavat on ristiinnaulittu  joten kirjoittelen ainakin toistaiseksi anonyymisti.

kommenttia
  1. Tapani Kähkönen sanoo:

    Hämmentävää kuinka tarkkoja näkökulmia täältä löytyi eri asioihin! Minäkin huomasin omaavani näitä ”vääriä” mielipiteitä, varsinkin kun olen seurannut esim. Päivi Päsäseen kohdistunutta loanheittoa. Olen yrittänyt joissakin tapauksissa oikoa ihmisten virheellisiä tulkintoja mutta lopputulos ei ole kovin kehuttava. ”Suvaitsevaiset” eivät peräänny ”oikeista” mielipiteistään ja itse saan sitä samaa lokaa niskaan. Ja tietenkin omia ”virheellisiä” mielipiteitäni ei julkaista tai ne poistetaan heti.

Jätä kommentti