Voiko Helsingin Seurakuntayhtymää enää kutsua ”kristilliseksi”?

Posted: 8 joulukuun, 2013 in Sateenkaarihommat, Uskonto
Avainsanat:, , ,
New Age – hommat sun muut ”uskonto, vaihtoehtoinen”- menot kun eivät Helsingin Seurakuntayhtymän äänitorvilehden Kirkko & Kaupungin mukaan enää ole epäkristillisiä:

Useimpien työntekijöiden asenne uushenkisyyteen on silti kielteinen.

– Moni ajattelee että se on pahaa ja pimeää tai ei yhtään tiedä, mistä on kysymys, Järvinen sanoo.

Suhde kirkkoon katkeaa joillakin uushenkisyyden etsijöillä kokonaan, ja jotkut joutuvat piilottamaan osan hengellisyydestään. Henri Järvinen kertoo papeista, jotka ovat kiinnostuneita new agesta, mutta eivät uskalla puhua siitä työpaikallaan, sekä seurakunta-aktiiveista, jotka elävät eräänlaista kaksoiselämää.

– He voivat olla samaan aikaan tunnettuja new age -piireissä esimerkiksi ennustajina ja samaan aikaan tunnettuja ja aktiivisia seurakunnan luottamushenkilöitä.

Molemmat puolet pidetään tiukasti erillään ja salassa.

– Ihmisen oman hengellisyyden kannalta se on järjetön tilanne.

– Jos kirkko ei ota henkisyyden etsijöitä vakavasti, se ajaa itsensä marginaaliin, Henri Järvinen sanoo.

Uuden henkisyyden ilmiöt ovat valtakulttuuria. Jussi Sohlberg sanoo new agen olevan nykyaikaista kansanuskoa.

On hyvinkin ”what would Jesus do” (WWJD) -yhteensopivaaa mennä New Age- ihmisten luo ja kutsua heitä yhteyteen Jeesuksen kanssa. On taas ihan toinen asia on antaa ymmärtää, että henkivallat, joita New Age tyypit palvovat/kutsuvat/kuuntelevat olisivat samasta Jumalasta kuin mitä kristityt palvovat: Jo ensimmäinen käsky kieltää pitämästä muita Jumalia.
Kielto koskee myös kaikenlaista muiden henkien manaamista, konsultointia, ennustamista yms. toimintaa:
Käsky poistaa vieraita henkivaltojen kanssa flirttailevat löytyy myös Uudesta Testamentista:
Se, että ne New Age- henget vaikuttavat olevan ”ihan jees tyyppejä” ei riitä koska koska Saatana hämää tekeytymällä ”hyvikseksi”. Kuka muuten häntä koskaan palvoisi?
Helsingin Seurakuntayhtymä ja K&K näemmä etsivät jatkuvasti uusia tapoja rikkoa omia pyhiä tekstejään vastaan. Heille ei näytä olevan mikään pyhää, paitsi että ei vahingossakaan saa loukata kenenkään tunteita (paitsi tosiuskovien) ja kaikessa on annettava periksi muille (patsi tosiuskoville).
Pisteenä tämän epäjumalallisuuden päälle Normihomolehti  (2/2013, s. 39) myönsi vuoden homomedia – palkinnon Kirkko & Kaupungille. Tämä on aikamoinen saavutus ottaen huomioon, että Raamattussa povataan homoseksiä harjoittaville ikuista kadotusta, kts. mm:
Haluaisin tässä tehdä jonkun fiksun analyysi tai yhteenvedon, mutta tilanne on niin absurdi kristityn näkökulmasta että en oikein tiedä mitä sanoa: Helsingin Seurakuntayhtymä ja Kirkko & Kaupunki ovat näemmä täysin luopuneet Raamatusta auktoriteettina koska he eivät halua sen olevan heille ”paperipaavi”. Näin tehden he eivät ole tajunneet, että yrittävät koroittaa itsensä korkeampaan asemaan kuin Jumala. Kysymys kuuluukin, jos K&K ja HS eivät pidä Raamattua Jumalan sanana tai Jumalaa maailmakaikkeuden korkeimpana auktoriteettina, mikä se sitten on?
Tästä absurdista tilanteesta tuleekin etäisesti mieleen suomettumisen aika ja se, miten poliittinen eliitti oli rähmällään Neuvostoliittoon päin.

Jätä kommentti