Causti nimeltä Susanna Koski ja Kokoomusnuorten Liitto

Posted: 11 syyskuun, 2013 in Yhteiskunta ja politiikka
Avainsanat:,

Kokoomusnuorten Liitto esitti hiljattain liudan aika radikaaleja linjavetoja puolueohjelmassaan. Sitä seuranneen julkisen pöyrystymisen, tyrmistymisen, irtisanoitumisten, paheksunnan, rasisti/fasisti/natsikorttien lätkimisen ja muun moraalihepuloinnin määrälle ei näy vieläkään tätä kirjoittaessa loppua. Alla erään vitsiniekan taiteellinen näkemys siitä, miten ”suvaitsevaiset” nykyään näkevät Susanna Kosken:

Myös Kokoomusmaahanmuuttajat järkyttyivät 30-luvun tuulahduksista.

Tämä ei ainakaan allekirjoittaneelle tullut minään yllätyksenä tietäen Suomalaisen julkisen keskustelukulttuurin köyhyyden ja ahdasmielisydeen: Pienimuotoinen caustihan syntyi jo siitä, kun KNL:n tuore puheenjohtaja Susanna Koski jossain piti jotain pohjalaista perinnepaitaa joka jossain kontekstissa on yhdistetty Lapuan liikkeeseen. Susanna siis oli jo silloin leimatu heikommaksi ”äärioikeistolaiseksi” ainekseksi. Nyt nämä tahot saivat kunnolla bensaa liekkeihinsä ja eivät todella epäilleet käyttää tilaisuutta hyödykseen. Huvittavaa kyllä, vastaavasti Che / Lenin / CCCP / DDR- paitoja voi kuka tahansa poliitikko vapaasti pitää päällään ilman minkäänlaisia causteja.

Tämä reagointitapa ”päiviräsästen”, ”halla-ahojen” ja muiden toisinajattelijoiden sanomisiin paljastaa jotain todella mätää suomalaisessa julkisessa keskustelussa ja politiikassa: Henkilöt ja heidän mielipiteensä voi vapaasti epäinhimillistää ja haukkua jos he ovat ”väärää mieltä”. Ketään ei kiinnosta, onko heillä hyviä argumentteja tukenaan tai onko heidän sanomisensa edes esitetty totuudenmukaisessa valossa julkisessa keskustelussa. Lätkäise vain rasisti/fasisti/fundamentalisti/natsi/mikätahansa- kortti väitteen esittäjän otsaan ja poistu takavasemmalle keräämään moraaliset irtopisteet ja seläntaputukset ”suvaitsevaisilta” kavereiltasi kiitoksena ”hyvästä” työstäsi ”hyvän” asian puolesta ”pahoja” ihmisiä ja 30-luvun tuulahduksia vastaan.

Ketään ei myöskään kiinnosta asettua oman asemansa ulkopuolelle ja vaihtaa rooleja päittäin: Minkälaisen reagoimisen kokisit itse sopivaksi, jos menisit vaikka USA:han Tea Partyn (hyvin oikestoliberaalinen puolue) jäsenille kertomaan suomalaisesta hyvinvointivaltiomallista? Olisiko mielestäsi reilua, jos he haukkuisivat sinut kuorossa samalla tavalla kuin suomalaiset Susannan? Sinähän nimitäin edustaisit siellä yhtä ”outoa” ja radikaalia linjaa kuin Susanna Suomessa.

Keskustelu keskittyy ihmisten haukkumiseen itse asioista keskustelun sijaan, mikä on tyypillistä ja valitettavaa Suomessa.
Harva miettinee, että KNL:n linjanveto on ”terve piirre” ja lisäys suomalaiseen demokratiaan, oli itse mitä mieltä tahansa KNL:n linjasta: Se nimittäin esittää aidon vaihtoehdon kaikkien muiden puolueiden käytännössä harjoittamalle vasemmistolaiselle talouspolitiikalle. Syy miksi käytän sanaa ”terve” on se, että ilman aitoja vaihtoehtojahan demokratia on kuin Neuvostoliitossa: ketä tahansa saa äänestää kunhan ehdokas on Kommunistisesta puolueesta. Jos ei ole vaihtoehtoja (ja kun suomalainen media ei tee kunnolla tehtäväänsä vallan vahtikoirana) voivat konsensus-poliitikot tehdä todella pitkälle miten lystäävät. He pääsevät myös kuin koirat veräjästä tehdessään kansalaisten kannalta huonoja päätöksiä koska heitä vastaan ei voi äänestää jos kaikki, joita voi äänestää ovat samaa mieltä.

Vaikka itse kannatan hyvinvointivaltiota, toivoisen edes marginaalisen ”aidon” oikeistopuolueen (taloudellisessa mielessä) olevan Eduskunnassa. Julkinen sektorin kulut ovat nimittäin paisuneet 2000-luvulla todella nopeasti samalla kun ns. ”pienen ihmisen” kokema ”asiakaspalvelu” ei välttämättä ole ollenkaan parantunut. Mene vaikka terveyskeskuksesi päivystykseen ja katso monenko tunnin odotuksen saat saat vastineeksi maksamistasistasi veroista.

Kukaan ei vaikuta esittävän mitään suuremman mittakaavan (toimivia) uusia toimintamalleja kunnolla tehostaakseen julkista sektoria. Krittiikki julkisen sektorin paisumista eli nettislangilla ”bloattia” kohtaan on toistaiseksi ollut aika pinnallista ja juhlapuhemaista sanahelinää. Suurin syy lienee, että he pelkäävät loukkaavansa Pyhää Lehmää nimeltä hyvinvointivaltio. Susannahan sai itse henkilökohtaisesti nähdä, mitä tämän lehmän loukkaamisesta seuraa.

”Aito” oikeistopuolue olisi hyödyllinen mm. tuomaan julkisen sektorin tehottomuutta esiin ja kritisoimaan pontevammin tätä ”bloattia”. Heitä todennäköisesti kiinnostaisi asia muita puolueita enemmän ja he voisivat tehdä ehdoituksia, mitä muut puolueet eivät uskalla tehdä. Toistaiseksi meillä ei ole ollut kunnon ”vahtikoiraa” kritisoimassa mm. julkisen sektorin paisumista ja byrokratiaviidakkoa.

Epäilen tosin, miten Susanna et al. pystyvät tähän tehtävään emopuoleestaan Kokoomuksesta käsin kun heidät niin kiihkesti ja osittain niin ala-arvoisesti korkealta tasolta teilataan. Harkitkaa siis Kokoomuksesta eroamista ja oman puolueenne perustamista.

Tekopyhyyden huippu tässä caustissa saavutettiin, kun kaikista poliitikoista Ilkka Kanerva rupesi YLE:n A-studiossa moralisoimaan Koskea. Siis tuo ”Eduskunnan playboy” joka on moraalisella rintamalla kunnostautunut kaikennäköisellä ”toiminnalla” kuten ”herutusviesteillä” alaikäiselle, epämääräisten ”lahjojen” ottamisella ja antamisella, jne.

Jätä kommentti